...

Какъв е нашият дропшипинг модел?

Дропшипинг модел на etrend.bg

Варианта “Дропшипинг партньор” е насочен към търговците, които не желаят да инвестират суми за покупка на стока или просто не разполагат с достатъчно свободни средства. Комисионната, която дропшипинг партньорът може да заработи изцяло зависи от маржа на продуктите, който той сам определи спрямо своя бизнес модел.

За всички продукти дропшипинг партньорите могат сами да определят цените, на които ще продават стоката и това им предоставя отлична възможност за генериране на по-високи печалби. За Ваше улеснение към всеки продукт има препоръчителна цена на дребно, която да служи като ориентир за цената на артикула спрямо пазара.

Този начин на работа е базиран на широко разпространения “Дропшипинг”, като максимално улесняваме нашите партньори.

Необходимо е единствено да намерите клиент, на който да продадете стока.

След постъпването на поръчката ние поемаме ангажимент тя да бъде изпълнена в максимално кратък срок.

Освен това се грижим за всичко необхидмо – приемане на поръчка, преглед на стока, опаковане и изпращане към краен клиент.

*За да виждате цените за партньори е необходимо да имате активен B2B профил. След вход в системата, ще се визуализира цената на продукта валидна за дропшипинг партньори, цена на едро и препоръчителна цена към краен клиент.

Потребителския Ви профил предоставя много възможности, някои от които са:

-Следене на статуса на поръчката;
-История на поръчки;
-Портфейл – текущ баланс и пълна история;
-Тикет система за комуникация с нас – използва се при въпроси за продукти, поръчки и други;
-Въвеждане на данни за доставка и фактуриране;
-Любими продукти;
-Известия за продукти, които са “Отново в наличност”.
-Възможност за създаване на допълнителни акаунти;

За да осъществите продажба е необходимо да намерите клиент.

Най-добрия начин да намерите клиент е да рекламирате продуктите чрез Вашите интернет или други канали. Повечето от нашите дропшипинг партньори продават изцял онлайн. Опциите за онлайн продажби са най-различни и неограничени (интернет магазин, сайтове за обяви, Facebook, Instagram, Tiktok, групи, форуми и други).

Напълно свободните сте да продавате продуктите на цени по Ваш избор.

Ваш ангажимент е да запознаете клиента с естеството на продукта, неговите характеристики, окомплектовка и всички останали детайли.

Уточнявате данни на получател и адрес за доставка.

След като имате данни за доставка на клиента пускате поръчка през платформата като избирате продуктите, които желаят да се изпратят и тяхното количество.  В поле “Товарителница” добавяте линк към товарителницата, която сте подготвили за пратката.

Наш ангажимент е да подгтовим, прегледаме и опаковаме пратката. След като се уверим, че всичко е наред я изпращаме към Вашия клиент с товарителницата, която сте ни предоставили.

Не е нужно да създавате заявка за куриер, чрез която да се вземат пратките от наш адрес. В края на работния ден ние оставяме всички Ваши пратки в офис на Еконт и Спиди. По този начин Ви спестяваме време, допълнителен ангажимент и пари от цената на доставката.

Обикновено всички поръчки приети до 15:00 часа се обработват на същия ден.

Поръчки постъпили след 15:00 часа, ще бъдат изпратени на следващия работен ден.

Вашата комисионна е разликата между крайната клиентска цена (цената, на която продавате продукта) и цената обявена към Вас (дропшипинг цена), която ще се визуализира след като се логнете в системата с Вашия дропшипинг профил.

Пример: Вие пускате поръчка към нас, която трябва да бъде изпратена към Ваш клиент, като в товарителницата посочвате че цената която трябва да заплати клиента е 100.00 лв.  Вашата дропшипинг цена на същия продукт е 60 лв.

В този случай, ще имате печалба от 40 лв. за поръчката.

Със създаването на профил в нашата платформа, Вие ще получите и личен портфейл. За да започнете работа с нас е необходимо да депозирате сума по избор във Вашия портфейл. При всяко зареждане на портефйла, ще издаваме фактура (ДДС фактура) към Вас, независимо дали сте юридическо или физическо лице. Минималната сума за депозит в портфейл е 50 лв.

Портфейлът се използва за плащане на поръчки, които пускате към нас и желаете ние да изпратим на дропшипинг принцип към Вашите клиенти.

При създаване на товарителнциа Вие посочвате цена към крайния клиент, като сумите по товарителница, ще бъдат изплатени от куриерите директно на Вас.

Разликата между сумата на поръчката в нашата платформа и сумата посочена в товарителнциата реално е Вашата печалба за дадената продажба.

Пример: Да си представим, че сте депозирали 150 лв. във Вашия портфейл и получавате поръчка за продукт Х от Ваш рекламен канал на стойност 100 лв.

Продукт Х в etrend.bg за дропшипинг партньори е с цена 60 лв. В този случай Вашата печалба е в размер на 40 лв.

Куриерите, ще Ви изплатят 100 лв. за поръчката. От портфейла в платформата автоматично, ще бъдат приспаднати 60 лв., а наличния баланс в портфейла за нови поръчки, ще бъде 40 лв.

След изчерпване на баланса в портефейла Ви, ще бъде необходимо да направите нов депозит със сума по избор.

Вие преценяте дали куриерските разходи по доставката, ще бъдат за Ваша сметка или за сметка на клиента.

Това Ваше решение следва да бъде отразено в товарителницата при нейното създаване.

При изготвяне на товарителница в Еконт и Спиди след попълване на всички данни касаещи пратката, ще получите цена за транспорт на дадената пратка.

В случай на непотърсена пратка от клиент може да направите разпореждане към куриерите същата пратката се достави обратно към нас.

Транспортните разходи трябва да бъдат за Ваша сметка.

След приемане на пратката от наша страна сумата, която вече е приспадната от портфейла Ви за тази поръчка, ще бъде възстановена и налична за използване.

Пратката, която се връща към нас задължително трябва да има опция “Преглед” и “Тест”.

За физически лица – 24 месеца

За юридически лица – 12 месеца

Изпращането на продукти за рекламация и транспортните разходи са за сметка на крайните клиенти или за сметка на партньора.

Гаранционните условия са описани подробно към всяка издадена гаранционна карта.
*Към описанието на всеки продукт в B2B платформата е изрично написано дали към същия се предоставя гаранция или не.

За корекции по вече входирани поръчки към нашата система е необходимо да ни се обадите по телефона (0878 174 971). Моля обърнете внимание, че ако статуът на поръчката е “Приключен” корекции не могат да бъдат нанасяни.

Регистрирай се сега! След заявка за регистрация, ще получите обратна информация на имейл или телефонно обаждане от наш представител. Активирането на профила се осъществява до 48 часа. Ако желаете по-бързо активиране, моля позвънете на телефон: 0878 174 971

Нови условия за всички дропшипинг партньори в сила от 11.12.2023 г.

Уважаеми партньори,

Наближава нов етап в нашето сътрудничество, искаме да споделим с вас някои вълнуващи промени, които ще влязат в сила от 11.12.2023 г.
Въвеждаме тези нови условия с цел да подобрим процеса на работа и да увеличим ефективността.

През годините, нашето партньорство е било изключително ценно. Вашият принос е бил критичен за нашия успех и искаме да ви благодарим за неизмеримата подкрепа, доверие и преданост, които сте показали. Вашата уникална роля и усилия в нашата бизнес мрежа са били основен двигател за нашия растеж.

С въвеждането на новите условия, ние се стремим да осигурим още по-гладко и ефективно взаимодействие. Нашият основен фокус е да поддържаме и укрепваме нашите отношения, като същевременно предлагаме още по-конкурентни условия за търговия на едро и дропшипинг. Вярваме, че тези промени ще ни помогнат да разширим нашия обхват и да увеличим продажбите.

Важно е да подчертаем, че вашата обратна връзка е в основата на тези промени. Вие сте в центъра на нашия бизнес, и вашето мнение и идеи са от съществено значение за нашето непрекъснато усъвършенстване.

Нека заедно продължим да растем, да се развиваме и да постигаме нови успехи. Благодарим ви, че сте част от нашето бизнес семейство. Очакваме с нетърпение да продължим нашето устойчиво партньорство.

1. Промени за Дропшипинг партньори

Промените касаят най-вече дропшипинг партньорите, като за тях ще има най-съществени промени, които обобщено можем да представим в няколко реда:

1.1. Изготвяне на товарителници

От 11.12.2023 година (включително), ще бъде необходимо дропшипинг партньорът да ни предоставя товарителница за поръчките, които изпращаме към крайни клиенти.

Товарителниците, ще се добавят към поръчката в специално ново поле създадено за целта с име “Товарителница”.


1.2. Как мога да създам товарителница?

Ще ви предложим 3 различни варианта за създаване на товарителници.

Еконт и Спиди
Можете да изготвяте товарителници и чрез системите на Еконт или Спиди. За целта е необхидмо да се свържете с тях, за да Ви предоставят достъп до техните платформи или да си направите регистрация в тяхната платофрма.

Създайте профил за изготвяне на товарителници в ЕКОНТ. Кликнете тук!
Създайте профил за изготвяне на товарителници в СПИДИ. Кликнете тук!

Регистрациите могат да бъдат на физически или юридически лица.

Еконт и Спиди чрез OLX.BG
Можете да създадете товарителницa на Еконт или Спиди напълно безплатно  чрез OLX.BG , като имате възможност да използвате до 10% отстъпка от цената на доставката.

Еконт чрез BAZAR.BG
Можете да създадете товарителница на ЕКОНТ и чрез BAZAR.BG, като също имате възможност да получавате отстъпки от цената на доставката.

1.3. Какво става след като ни предоставите товарителница?

След като ни предоставите товарителнциа наш ангажимент е да прегледаме, подготвим, опаковаме и изпратим пратката към Вашия клиент. Принципа на работа се запазва, единстевната разликата е че според новите условия вие ще трябва да ни предоставите товарителница към поръчката.

Ние ще продължим да допълваме всички останали документи по пратката – гаранционна карта, инструкции и всичко необходимо, за да може клиента да получи качествено обслужване.

1.4. Фактуриране на поръчките

За всяка продажба дропшипинг партньорът, ще получи фактура независимо дали е физическо или юридическо лице.

По този начин можете да си декларирате единствено печалбата пред НАП, а не целия оборот който сте генерирали.

Бърз пример за физически лица: Имате продажби за годината за 10 000 лв. и фактури издадени от нас на стойност 7 500 лв. Данък печалба, който ще дължите ще бъде единствено на разликата между покупна и продажна стойност. В примера тази сума е 2 500 лв. -> 10% данък печалба = около 250 лв. данък печалба.

*Ваше задължение е да декларирате доходи пред НАП в края на отчетния период.

1.5. Осчетоводяване на пратки

Дропшипинг партньорът има правото да реши как да осчетоводява пратките си. Най-разпространените варианти са чрез ППП (пощенски паричен превод), издаване на Електронна касова бележка, опцията на Еконт за онлайн продажби без касов апарат или друг подходящ счетоводен вариант спрямо начина на работа. В случай, че приемате плащания единствено по банков път, тогава не е необходимо да използвате някоя от по-горните опции, тъй като пратката, ще пътува до клиента без нужда от плащане при доставка.

1.5. Портфейл и депозит

Зареждане на портфейл – тук идва другата съществена разлика. С оглед новия начин на работа, ще бъде невъзможно да вписваме комисионни към Вашия портфейл за поръчките.Това е така, защото след като ни предоставите товарителница реално Вие се явявате подател на пратката и наложения платеж, ще бъде изплащан директно към Вас.

При новия начин на работа дропшипинг партньорът, ще трябва да депозира сума в своя портфейл, като тази сума ще служи за плащане на поръчката към нас.

Минималната сума, която може да бъде депозирана в портфейла е 50 лв.

Както винаги, за да Ви улесним предлагаме различни варианти и сумата може да бъде депозирана по най-удобния за Вас начин – паричен преводс Еконт, Изипей, банкова сметка или на място в наш обект.

За депозита си също, ще получите фактура за авансово плащане.

1.6. Какво става с комисионната?

Сигурно се чудите какво става с комисионната в такъв случай?

Комисионната вече, ще се разглежда като Печалба, която ще генерирате за всяка поръчка изпратена от нас към Вашите клиенти. Нека да я обясним в пример, за да стане най-ясно.

Пример: Да си представим, че сте депозирали 150 лв. във Вашия портфейл и получавате поръчка за продукт Х от Ваш рекламен канал на стойност 100 лв.

Продукт Х в etrend.bg за дропшипинг партньори е с цена 60 лв. В този случай Вашата печалба е в размер на 40 лв.

Куриерите, ще Ви изплатят 100 лв. за поръчката. От портфейла в платформата автоматично, ще бъдат приспаднати 60 лв. (сумата на поръчката за дропшипинг партньори), а наличния баланс в портфейла за нови поръчки, ще бъде 90 лв.

След изчерпване на баланса в портефейла Ви, ще бъде необходимо да направите нов депозит със сума по избор.

1.7. НОВО: Цени на едро за дропшипинг партньори?

Да, точно така! Дропшипинг партньорите, ще могат да се възползват от таблицата с цени на едро дори при дропшипинг поръчки.

Какво означава това? Много просто – в случай, че даден клиент желае да закупи няколко бройки от даден артикул Вие може да се възпозлвате от това по няколко начина:

– Можете да му предложите отстъпка за количество.
– Можете да предложите друг вид отстъпка или бонус към поръчката – наприемр безплатна доставка.
– Можете да приберте по-гояма печалба, в случай че не предоставите допълнителна отстъпка на клиента за поръчката.

Какво, ще ми струва да използвам платформата?

НИЩО, да точно така - нищо! Платформата etrend.bg е напълно безплатна за използване.
0 на месец
  • Достъп до платформата
  • Дропшипинг услуга
  • Продажби на едро
etrend.bg

Регистрирайте се сега!

Станете част от семейството на etrend.bg, за да получите достъп до най-развитата платформа за дропшипинг продажби в България.

etrend.bg

Чрез нашата бизнес платформа, Вие можете да започнете да си осигурявате допълнителни или основни месечни доходи. Всичко зависи от Вас и желанието Ви за работа! Ние не спираме да се развиваме. Започнете да се развивате с нас!
Регистрирай се
etrend.bg - dropshipping and wholesale
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.